2011. december 11., vasárnap

Nugátkrémes csokitorta


Egyik kedves barátomnak készült ez a torta. Aki szereti a keserű csokoládét és a mogyorót, az imádni fogja. Az elkészítésre érdemes rászánni egy éjszakát és egy délelőttöt, hogy a krém tökéletes legyen. A bonbont viszont csak a tálalás előtt tegyük a tortára, mert a karamell megolvad a krémtől.
A megadott receptből egy 18 cm-es és egy minitorta készült, de ez a mennyiség kell egy 26 cm-es tortaformához is. A receptet a Tina karácsonyi különszámában találtam.

Hozzávalók:
A krémhez:
  • 75 dkg tejszín
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg nugát
  • 10 dkg törökmogyoró

A tésztához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7,5 dkg liszt
  • 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő

A tetejére:
  • 1 doboz Toffifee
  • 2 evőkanál kakaópor

Először a krémet készítsük el, mert annak teljesen ki kell majd hűlnie. A tejszínt melegítsük fel, de ne forrjon, majd olvasszuk fel benne a nugátot és a csokoládét. A krémet hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe.


A tésztához a tojást válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. A kakaót, lisztet, sütőport és keményítőt keverjük el, majd adjuk a sárgájához, végül pedig lazítsuk fel a tojás fehérjével. Kivajazott tortaformába öntjük, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk ketté.
A krémhez pirítsuk meg a mogyorót, törtjük össze; a tejszínes keveréket pedig verjük szinte keményre, majd forgassuk bele a mogyoródarabkákat. A krém 2/3 részével kenjük meg a piskóta egyik felét, majd tegyük rá a tetejét és kenjük rá a maradék krémet. Szórjuk meg a kakaóval és rendezzük el rajta a Toffifeet.

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Elkészítettem - módosításokkal- ezt a tortát, és nagyon jól sikerült.
Köszönöm a receptet!

mandy tarragon írta...

Igazán nincs mit, örülök, hogy sikerült :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin