2012. január 7., szombat

Céklás hummusz


A január témája úgy gondoltam, hogy a színpompás téli ételek lesznek. Ez a recept Hugh könyvéből van, aki szereti a céklát, annak bátran ajánlom. A kép sajnos már este készült, így a színei nem adják teljesen vissza a kence vibráló színét. Kenyérre kenve, tunkolgatva, szendvicsbe ajánlom.

Hozzávalók:
  • 5 dkg dió
  • 2-3 kis fej cékla, összesen 20 dkg
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2,5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál tahini - szezámpaszta
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • bors
  • egy evőkanál olívaolaj

A céklát főzzük puhára, hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A diót pirítsuk illatosra, majd aprítsuk fel. A köménymagot törjük meg. Az előkészített hozzávalókat a többivel együtt tegyük turmixba és alaposan dolgozzuk el. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet.

2 megjegyzés:

Lilla írta...

tök jó ez a kép :-)

mandy tarragon írta...

köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin