Actifryban sült garnéla


Karácsony környékén vettem magamnak a Tefal Actifry nevű csodagépét, mert hát, khm. szeretem a sült krumplit, de azt a rengeteg olajat és az olajszagot annyira nem. Egy ismerősömnek már volt egy ideje, ott kóstolgattam a krumplit, és meg vagyok vele elégedve. Nem száraz, de mégis átsül, kívül ropog, belül puha, és tényleg elég hozzá egy kanál olaj. 

Viszont eléggé pazarlásnak érezném, ha csak erre vennék egy - valljuk be, még fél áron is - baromi drága gépet. Adtak hozzá egy receptfüzetet is, amiből már ki is próbáltam párat, az ananászos csirke például nagyon jó. Majd ennek a receptje is jön.

Most épp garnélát sütöttem benne, és lila kockakrumplit. Adjatok mellé nagy adag salátát is!

Hozzávalók, 2 főre:
  • Egy doboz - 225 gramm - fagyasztott óriásgarnéla
  • bors
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál olívaolaj

A garnélát kiolvasztottam, bepácoltam a citromlé, bors és az olaj keverékébe. Sütés előtt jól lecsöpögtetem, majd mehet az Actifryba, 12 percre. Tálalás előtt sózom.

Megjegyzések

Bori üzenete…
Hű, én nagyon örülnék, ha tapasztalatokat, ötleteket, recepteket írnál erről a gépről, mert nekünk is van, de sült krumplin kívül nem nagyon használtam még semmire. Nekem az a tapasztalatom, hogy ahol a tál fogantyúja rögzítve van, ott egy gumicsík megakasztja a keringő pl húst, ezért feltorlódnak és összetörnek, ledörzsölődik róluk a panír, stb. Neked is ilyen?
mandy tarragon üzenete…
Igen, nekem is ilyen. Egyszer sütöttem benne cornflake-es csirkemellet, arról is lejött elég sok panír. Majd írok még, pl ananászos csirke nagyon jó benne és hétvégén tervezek bolognait is :)

Népszerű bejegyzések