2012. február 14., kedd

Actifryban sült garnéla


Karácsony környékén vettem magamnak a Tefal Actifry nevű csodagépét, mert hát, khm. szeretem a sült krumplit, de azt a rengeteg olajat és az olajszagot annyira nem. Egy ismerősömnek már volt egy ideje, ott kóstolgattam a krumplit, és meg vagyok vele elégedve. Nem száraz, de mégis átsül, kívül ropog, belül puha, és tényleg elég hozzá egy kanál olaj. 

Viszont eléggé pazarlásnak érezném, ha csak erre vennék egy - valljuk be, még fél áron is - baromi drága gépet. Adtak hozzá egy receptfüzetet is, amiből már ki is próbáltam párat, az ananászos csirke például nagyon jó. Majd ennek a receptje is jön.

Most épp garnélát sütöttem benne, és lila kockakrumplit. Adjatok mellé nagy adag salátát is!

Hozzávalók, 2 főre:
  • Egy doboz - 225 gramm - fagyasztott óriásgarnéla
  • bors
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál olívaolaj

A garnélát kiolvasztottam, bepácoltam a citromlé, bors és az olaj keverékébe. Sütés előtt jól lecsöpögtetem, majd mehet az Actifryba, 12 percre. Tálalás előtt sózom.

2 megjegyzés:

Bori írta...

Hű, én nagyon örülnék, ha tapasztalatokat, ötleteket, recepteket írnál erről a gépről, mert nekünk is van, de sült krumplin kívül nem nagyon használtam még semmire. Nekem az a tapasztalatom, hogy ahol a tál fogantyúja rögzítve van, ott egy gumicsík megakasztja a keringő pl húst, ezért feltorlódnak és összetörnek, ledörzsölődik róluk a panír, stb. Neked is ilyen?

mandy tarragon írta...

Igen, nekem is ilyen. Egyszer sütöttem benne cornflake-es csirkemellet, arról is lejött elég sok panír. Majd írok még, pl ananászos csirke nagyon jó benne és hétvégén tervezek bolognait is :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin