2012. február 29., szerda

Banános-kókuszos müzliszelet


Hugh müzliszelete is nagyon jól bevált, de aki nincs annyira oda a cukros-vajas változatokért, annak szívből ajánlom ezt a verziót. Gyorsan össze lehet állítani, és a megbújt aszalt gyümölcs készleteket is remekül fel lehet benne használni. Az alapreceptet ITT olvashatjátok, bátran vágjatok bele, nem bánjátok meg :)

Hozzávalók, egy 24x24 cm-es tepsihez:
  • 1 alma
  • 2 érett banán
  • kb. 12 dkg apró szemű zabpehely + egy kicsi a tepsihez
  • 5 dkg kókuszreszelék + egy kicsi a tepsihez
  • 5 dkg banánchips
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 4 evőkanál olaj
  • kókuszchips a tetejére

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Az almát reszeljük le, a banánt törjük össze egy villával és keverjük el az egészet. Belekeverjük a kókuszt, az apróra tört banánchipset, a vörösáfonyát és az olaj felét, majd belegyúrunk annyi zabpelyhet, hogy a folyadék nagyját felszívja. A formát kikenjük a maradék olajjal, szórunk bele egy kis kókuszt és zabpelyhet, majd ellapogatjuk benne a masszát, a tetejére pedig szórhatunk még egy kis kókuszpelyhet. 

Kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük, hagyjuk a formában kihűlni, majd éles késsel vágjuk fel. Én a hűtőben tartom, egy zárt dobozban.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin