Gesztenyés-írós palacsinta


Ma van Húshagyó Kedd, és ma van a Palacsinta-nap is, úgyhogy mi más is lehetne ma, mint palacsinta? Ezt a nagy kupac minipalacsintát reggeliztük ma reggel. Nagyon egyszerű a recept, az írós gofri volt az alapja, az írót szokás szerint lehet kefírrel vagy joghurttal is helyettesíteni :)

Hozzávalók, egy nagy tányér palacsintához:
  • 1 bögre (2,5 dl) liszt
  • 1 bögre író
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál vaníliával illatosított cukor
  • 10 dkg gesztenyepüré
  • 2,5 dkg vaj

A vajat olvasszuk fel a palacsintasütőben, majd hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne forrón kerüljön majd a tésztába. A lisztet keverjük el a cukorral és a szódabikarbónával, majd keverjük simára az íróval és a tojással, és forgassuk bele az olvasztott vajat és az összemorzsolt gesztenyepürét.
A meleg serpenyőbe evőkanálnyi halmokat teszünk a tésztából, kis lángon sütjük, akkor lehet fordítani, amikor a széle megdermed, és kis buborékok jelennek meg a tészta tetején.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések