MM azaz mandy müzlije


Ez a müzli a nagy tavaszi takarítás eredménye. Találtam ugyanis néhány magot és aszalt gyümölcsöt, mindegyikből már csak kicsi mennyiség volt, így gondoltam, összekeverem zabpehellyel és egy frankó müzli lesz az eredmény. A fenti a kisebb ikeás csatos üveg, kb. 4-5 reggelihez elég ez a mennyiség.

Viszont én nem úgy eszem, mint a normál gabonapelyheket, mert úgy ehetetlen. Na, jó, meg lehet enni, de annyira szárazgusztustalanlókaja jellege van nem finom úgy, ezért én inkább máshogy fogyasztom. Este a müzliből ki teszek a tálba kb. fél bögrényit, majd teszek hozzá annyi vizet vagy tejet, hogy éppen ellepje. Az egészet összekeverem, lefedem, majd estére megy a hűtőbe. Reggelre a müzli felszívja a nedvességet, ekkora adok hozzá még egy kis tejet vagy joghurtot, és bekanalazom.

Hozzávalók:
  • 1 és 1/2 bögre natúr, aprószemű zabpehely
  • 1/4 bögre aszalt vörösáfonya
  • 1/4 bögre összevágott kandírozott eper
  • 1/4 bögre összevágott mandula
  • 1/4 bögre kókuszpehely

Az egészet összekeverjük, üvegbe töltjük és kész.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ez már szinte az igazi Kolláth-reggeli!
Annyi az eltérés, hogy szigorúan vízbe (semmi tej!) áztatja a gabonapelyheket (3-4 ek), meg külön vízbe beáztat 10-15 dkg mazsolát vagy egyéb aszalványt, reggel összeönti, tesz bele még 2 ek citromlevet, összevágott mandulát vagy diót, egy kevés mézet, 2 ek mákot, egy fej almát vagy aktuális idénygyümölcsöt.
Isteni finom és egészséges!!!
Próbáld ki!
Fánika
mandy tarragon üzenete…
Biztos finom, bár az a mennyiség egy hadseregnek is elég :)

Népszerű bejegyzések