Házhoz-Tesco

Nekem nincs autóm. A legközelebbi Tesco legalább egy órára van BKV-val, ha nem messzebb, és persze nem is pont ott tesz le a járat, hanem még sétálhatok is jó fél metró megállót, hogy elérjem a célomat. Így aztán csak akkor szoktam Tescoba járni, ha elvisz valaki. Pedig a tigriskenyér, bármilyen ciki is ez egy gasztrobloggertől: finom. De nem annyira, hogy egy kis vekniért ennyit mászkáljak.

A tervezhető-tudatos fogyasztós erőfeszítéseimbe viszont egészen jól belepasszol a Tesco viszonylag új szolgáltatása: házhoz szállítás. Kiválasztom az áruház kínálatából, amit szeretnék, kiválasztok egy 2 órás idősávot, amikor tudom fogadni a futárt a csomagokkal, bankkártyával fizetek, és meg is vagyunk. Tulajdonképpen, ha azt nézem, még spórolok is: nem kell kucsorogni a fuvarért/fizetni a benzint, nem veszek meg tök felesleges dolgokat a boltban sétálgatás közben, és ha előtte egy kis időt rászánok a heti-kétheti menü megtervezésére, akkor mindent fel is tudok használni, tehát kevesebb kaja kerül a kukába. Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy mennyi időt lehet megspórolni ezzel.

Eddig a mese, akkor most lássuk a tapasztalatokat!

Megrendelés
Értelemszerűen regisztrálni kell, megadni a szállításhoz szükséges adatokat, egy mobilszámot, és itt érdemes rögzíteni a Clubcard számát is - már ha van -, mert utólag nem tudnak pontokat jóváírni. A cuccok kategóriákra osztva érhetőek el, engem speciel kicsit zavar, hogy nem tudom kilistázni mondjuk az összes zöldséget, csak külön-külön az alkategóriákat, de meg lehet szokni. Egyes termékeknél elég részletes a terméklap, másoknál meg szinte semmi nincs, ez kicsit zavaró, de bízom benne, hogy orvosolják majd. A kosaradat folyamatosan látod, tudsz kiszedni belőle, darabszámot módosítani, az árat is folyamatosan frissíti.

Árak
Arra figyelj, hogy a kosarad összege egy irányár, ettől a tényleges szállításnál eltérés lehet. Pl. ha nem tudnak grammra pontosan akkora húst találni, amit rendeltél. Okozhat eltérést az is, hogy amikor beteszed a terméket, még akciós volt - azt egyébként látod a terméklapon, hogy meddig érvényes az ár -, vagy pont ellenkezőleg: akkor még nem volt akciós, de a kiszállításnál már az.

Fizetés
Kétféle lehetőséged van: előre zárolják a számládon a pénzt vagy átvételkor fizetsz, szintén kártyával. Én az utóbbit választottam, ki tudja, miket fogok visszaadni alapon.

Szállítás
Reggel 8 és este 10 között szállítanak minden nap, egységesen 899 forintért. Két órás idősávokat tudsz foglalni, a szállítók (oh pardon, Kiszállítási Asszisztensek) akkor érkeznek. A kosarad tartalmát a szállítás előtti nap 23 óráig módosíthatod, én is belepiszkáltam párszor a sajátomba, szóval működik a dolog. Ha valami mégsem kell, egyszerűen nem veszed át és kész. Én reggel 8-10-ig sávot jelöltem meg, pont tízre értek oda.

Garancia
Na igen, ez volt nálam a sarkalatos pont, hogy mi van, ha mégsem tetszik nekem a saláta, vagy előáll a "kettő lett, maradhat?" eset. Nincs gond, mindent megnézhettem, szó nélkül visszavették volna, ha valamit nem kérek. Ha esetleg nincs valami, akkor hoznak helyettesítő terméket, ezt sem kötelező átvenni, csak lehetőség. Engem eléggé zavar, hogy nem látom rendeléskor, hogy minek mikor jár le a szavatossága, de természetesen ezt is megnézhetem átvételkor.

Csomagolás
Elsőre biztosan baromi furcsa lesz, mint ahogy nekem is az volt, hogy a kiszállítás brutál durva élelmiszer-biztonsági előírások alapján történik. Szóval minden külön van csomagolva mindentől, ami rengeteg műanyag táskát jelent. Ha tudod használni az remek, ha nem, nyugodtan add vissza.

Minőség
Zöldség-Gyümölcs
Maximálisan elégedett vagyok, tényleg olyan, mintha én válogattam volna össze. Az eperben nem volt szottyos szem - külön pirospont -, a hagyma és a répa rendben volt, egyedül a tölgysaláta nyomorodott meg egy picit, de az sem volt vészes. 500 grammos avokádó sajnos nem volt, ehelyett hoztak két szép nagy avokádót, ami pont ugyanannyiba került, ezt elfogadtam.

Pékáru
Friss, ropogós, az étkezőben éreztem, hogy melyik csomagban van a tigriskenyér :)

Tejtermék
 Jó hosszú lejáratúakat kaptam, nem volt ezzel sem gond. Egy kis gikszer miatt a darabolt sajtjaim nem érkeztek meg, úgyhogy azokról nem tudok nyilatkozni - természetesen azokat nem is kellett kifizetnem.

Hús
Hosszú lejárat szintén, jól néz ki, egy egész csirke lemaradt sajnos.

Egyebek
Tartós termékeket is rendeltem, reménykedtem benne, hogy nem másnap fognak lejárni, és valóban, nagyon sokáig jók még.

A fekete leves
Egyetlen egy apróság okozott csak bosszúságot. Egy dobozom ugyanis véletlenül a telephelyen maradt - nem ugyanazok vásárolnak, akik szállítanak -, így a csirke és a sajtok nem érkeztek meg. A szállítók felajánlották, hogy később elhozzák, de mivel el kellett mennem otthonról, ezzel nem éltem. Lehúzták a tételeket a számláról és kész.

Összességében tehát jó véleménnyel vagyok róluk, ennyi pénzért nekem bőven megéri velük intéztetni a bevásárlást, ha gyakorlom még egy kicsit a menütervezést, szerintem még jobb lesz a dolog. Ha a minőség legalább ilyen jó marad, akkor csak ajánlani tudom őket.







Megjegyzések

rozi üzenete…
mi már kétszer rendeltünk tőlük, és eddig minden abszolút gikszermentes volt. szóval én is csak ajánlani tudom (és nekünk a dobozunkat sem felejtették el :))
külön pirospont: a párom pont a kapuban találkozott a szállítóval, fölajánlotta, hogy segít cipekedni. a szállító pedig kedvesen elhárította: köszönöm, de ez az én dolgom
mandy tarragon üzenete…
Ez nagyon jó :) Remélem legközelebb az én dobozom se marad ott.
Monáj üzenete…
Jó ezt olvasni :)
A tigris vekni nálunk is abszolút favorit!
Névtelen üzenete…
Én már évek óta házhozszállítással rendelek a G'Robytól és Lacsi Boltjától, tökéletesen elégedett vagyok, mindkét helyről hibátlan termékeket kapok!...
Na, ezért is vártam nagyon a Tesco webáruházát, de nekem nagy csalódás, hogy DRÁGA (szinte semmiből nem találtam olcsót) és alig van választék...
Már kétszer is nekiálltam, hogy onnan fogok rendelni, de egyszerűen nem találom meg azt, amit a két másik élelmiszer webáruházban!...
Azért még reménykedem, hátha bővül a termékkínálatuk... :-/

Népszerű bejegyzések