2014. február 25., kedd

Rukolapesto


Halhoz, tésztához, csirkéhez, tulajdonképpen mindenhez, amihez a klasszikus fenyőmagos-bazsalikomos verziót használnánk. 

A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.


Hozzávalók, 2 dl-es üvegnyi pestohoz:
  • 10 dkg rukola
  • 5 dkg pisztácia - más olajos maggal például dióval, mandulával is helyettesíthető
  • 1 dl pisztáciaolaj  és egy kicsi az üveg tetejére- olívaolajjal helyettesíthető

Késes aprítóba helyezzük a rukola kb. felét, a pisztáciát, valamint az olajat, majd a maradék rukolát apránként adagolva krémesre aprítjuk. Üvegbe töltjük, a tetejére annyi olajat öntünk, hogy ellepje.
Tésztákhoz, sós aprósüteményekhez ajánljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin