2014. február 18., kedd

Rukolás zöldborsóleves

A február havi témának a Kifőztük magazinban a rukolát választottam magamnak, így ehhez kapcsolódik ez a leves. A rukola és a zöldborsó jó haverok, igazi tavaszváró kis leves ez.

 Hozzávalók, 4 személyre:
45 dkg fagyasztott zöldborsó
10 dkg rukola
1 evőkanál olaj vagy vaj
3 gerezd fokhagyma
8 dl zöldségleves - bio leveskockából is jó
2 dl tejföl
3 dkg reszelt parmezán

A fokhagymát apróra vágjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, ráöntjük a zöldborsót, majd felöntjük a zöldséglevessel. Addig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul. A rukolát nagyobb darabokra tépjük, belekeverjük a levesbe és addig főzzük, amíg össze nem esik. A tejföllel simára turmixoljuk, beleszórjuk a parmezánt és addig forraljuk, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, sózzuk.
Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin