2014. július 29., kedd

Borsós tészta


Közkívánatra íme a recept :) Ez egy tipikusan olyan étel, ami úgy keletkezik, hogy összedobálok mindenfélét, ami a kezem ügyébe kerül és 20 perc múlva már mosogatunk. Jól hangzik, nem? 

Ezt a színes tésztát konkrétan az Ázsia Bt-nél vettem (Fővám tér, a Nagycsarnok melletti sarok), de olasz heteken Aldiban/Lidlben is hozzá lehet jutni. 
Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 20 dkg tészta
  • 5 dkg kockázott bacon
  • 1 bögre (2,5 dl) zöldborsó
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
A tésztát főzzük al dentére, tegyünk félre egy keveset a főzővizéből. A bacont pirítsuk meg, dobjuk rá a borsót, amikor a borsó megpuhult, öntsünk alá pár evőkanál főzővizet, forgassuk össze a tésztával, vegyünk le a tűzről, üssük rá a tojást és szórjuk rá a sajtot. Amíg még forró a tészta, keverjük jól össze, hogy megfőjön a tojás és elolvadjon a sajt. 
Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin