Írós, teljes kiőrlésű lisztes gofri





Már ezer éve fenn van a blogon ennek az alapreceptnek a tejes-joghurtos változata, de akkor most itt van az ős, tk. liszttel. Az íróhoz baromi ritkán tudok hozzájutni - tudom, járjak piacra... -, régebben Minna márkájút tudtam venni szinte bármelyik nagyobb boltban, de egy ideje már nagyon kikopott. Ki érti ezt? Végül is a vajgyártás során keletkezik, csak palackozni/dobozolni kellene ahelyett, hogy nem is tudom mi a fenét csinálnak vele... Ausztriában voltunk, ott feltankoltunk íróval (azt már nem is mondom, hogy négyfajta márka volt a legelső falusi Billában, nem is beszélve arról, hogy a natúr mellett ízesítettek is voltak, na meg a Latella, ami ugyan nem író, hanem savó, de a savóitalok is eltűntek itthon a polcokról, csak úgy mondom...), ilyenkor csinálok jóóóó sok gofrit, amit le lehet fagyasztani, aztán kenyérpirítóban átmelegíteni fogyasztás előtt. 


A teljes kiőrlésű liszt teljesen opcionális, viszont így egy kicsit több rost van benne, az ízén pedig alig lehet érezni, hogy van benne valami "csalás", szóval megéri helyettesíteni a fehér lisztet.

Hozzávalók, 16 gofrihoz:
  • 1 doboz író - 500 ml
  • 2 bögre teljes kiőrlésű liszt (1 bögre=2,5 dl)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna

A hozzávalókból sima tésztát keverünk, majd gofrisütőben aranybarnára sütjük, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések