2014. július 6., vasárnap

Levendulás fehércsokoládés fagylalt


Már próbákoztam egyszer egy ilyen fagyival, finom volt az is, de baromi édes és nem is fagyott ki rendesen. Nos, Moha receptje alapján tökéletes lett a fagyi, a tökéletes gombócolási technikát még gyakorolni kell(ett volna, ha maradt volna belőle...). Levendulaszezon van, ha van fagyigépetek, érdemes ezzel a jó kis főzött alapú fagyival kezdeni. 



Hozzávalók:
  • 4 dl tejszín
  • 5 szál levendula
  • 1 tubus (150 gramm) cukrozott sűrített tej
  • 3 kis tojás sárgája
  • 4 dkg fehér csokoládé

A tejszínt felmelegítjük - nem forraljuk!  -, beleszórjuk a virágot és lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Leszűrjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, a tojássárgáját és folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. Ne hagyjuk felforrni, mert akkor kicsapódik a tojás. Egy selymes, vaníliasodó-állagra kell törekedni. Az alapot lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fehér csokit, addig kavarjuk, amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni, esetleg még a hűtőbe is tehetjük éjszakára.
A fagylaltgépben kikevertetjük, majd dobozba téve a fagyasztóba tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin