2014. november 23., vasárnap

Almás zabkása (vegán)


Megint egy borzasztó bonyolult reggeli, remélem fel vagytok készülve lelkileg. Szóval, ahogy már szó volt róla rengetegszer: zabkása, gyümölcs, mag, aszalt gyümölcs. Pofon egyszerű. Ez a változat az, ami az esetek 90%-ban készül nálam, de most kicsit ki akarom mozgatni magam ebből a komfort zónából és új ízekkel kísérletezni.


Hozzávalók, 2-3 adaghoz:

  • 1 bögre aprószemű zabpehely
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre rizstej
  • 2 kis alma, reszelve
  • 2 evőkanál aranymazsola
  • 2 marék durvára tört dió
  • 1 teáskanál fahéj

A zabpelyhet összekeverem a vízzel, rizstejjel, fahéjjal, mazsolával és puhára főzöm. Amikor már majdnem kész, belekeverem az almát, átmelegítem vele. A tetejét megszórom a dióval, és lehet is enni. Szerintem a mazsola és az alma elég édessé teszi, akinek így nem elég jó, az tegyen bele főzésnél még egy kis cukrot. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin