2014. november 8., szombat

Répatortás palacsinta (vegán)



Őszintén szólva elképzelni sem tudtam, hogy tej és tojás nélkül ilyen baromi jó (amerikai) palacsintát lehet sütni. Sőt, ha a "vaktesztelők" nem is jöttek rá a trükkre. A pancakesütésben viszont még mindig nem vagyok annyira ügyes, mint a hagyományos palacsintasütésben, úgyhogy lehet ám ennél szebbeket is sütni :)

A recept Isa Chandra Moskowitz Isa does it című könyvéből van, ez a legújabb szakácsköny-szerzeményem, tele mindenféle vegán recepttel, a legtöbben ráadásul még tofu sincs, szóval simán megehetem én is :) Azért aggódni nem kell, nem áll át a blog teljesen állatmentesre, de az együnk-több-zöldséget vonalon haladva nagyon hasznos ez a könyv. 

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 bögre (2,5 dl) magtej - nekem most mandulás rizstej
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1/4 bögre víz
  • 1/4 bögre juharszirup
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 és 1/4 bögre liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg mehet helyette, ahogy nektek ízlik)
  • 1 bögre finomra reszelt répa
  • olaj a sütéshez

A lenmagot jó alaposan összekeverjük a magtejjel, majd hozzáadjuk az almaecetet, vizet, juharszirupot, olajat és vanília kivonatot. A száraz összetevőket elkeverjük, a folyékony keverékhez adjuk, majd addig keverjük, hogy összeálljon. Beleforgatjuk a répát, kb. 10 percig állni hagyjuk.
Enyhén kiolajozott serpenyőben közepes-alacsony hőfokon sütjük, akkor kell fordítani, amikor már buborékos a tészta teteje. Ha túl gyorsan sülne, vedd lejjebb a hőfokot! 
Tálalásig melegen tartjuk. Dióval, mogyoróval, juharsziruppal tálaljuk.

3 megjegyzés:

pinkóci írta...

Most megnyugodtam: nálam is mindig túlsülnek a palacsinták ;)

mandy tarragon írta...

Tipikus esete annak, hogy mégnemjó, mégnemjó, márnemjó :D

pinkóci írta...

:D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin