2014. november 21., péntek

Répatortás zabkása (vegán)


Borzasztó bonyolult recept következik, előre szólok :) Meg nem nevezett körülmények hatására hááát, picit beszippantott az insta engem is, és sok-sok végtelen egészséges mindenkire fel vagyok iratkozva, ott láttam valamelyik nap egy répatortás zabkását. Ez az én verzióm, pont annyi idő megcsinálni, mint a fahéjas-almás változatot, de tök változatos lesz tőle a reggeli.


Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 1 bögre aprószemű zabpehely
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre rizstej
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 evőkanál juharszirup - én nem szeretem édesen, ebből mehet bele több, ha gondoljátok
  • 2 evőkanál durvára tört dió

Következik a borzasztó bonyolult folyamat: a sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük. A zabpelyhet összekeverjük a rizstejjel és a vízzel, majd folyamatosan kavargatva főzni kezdjük. Hozzáadjuk a sárgarépát, puhára főzzük, majd juharsziruppal elkeverve, dióval megszórva, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin