Heti kosár


A Mikulás bőségesen megrakott kis kosarat hozott nekem a héten, van benne minden földi jóság és szín, amire csak vágyhat az ember ezen a borongós decemberi héten :) A kis kosár sztárjai a héten: csíra, újhagyma, lila káposzta (vörös káposzta? Ti hogy ismeritek, én mindig elbizonytalanodom...), krumpli, alma, paprika, tojás, sárgarépa, batáta (leánykori nevén édesburgonya), és két extra: szaloncukor és kecsketejes szappan :))))

Rendelni ezúttal a Zöldségkosár.hu csapatától rendeltem, a jövő heti kosár már fenn van, ha szeretnétek egyet Ti is, akkor a weboldalunkon keresztül rendelhettek kedd estig. 

A heti adag zöldségből biztosan készül majd narancsos-római köményes párolt káposzta (illetve ez már kész van, a receptet hozom hétvégén-hét elején, ha sikerül), almás zabkása, zöldséges pite (ebbe megy majd a paprika, az újhagyma és a tojás, némi sajttal és tejföllel, belinkelem a pórés pitét, mert valami hasonlóban gondolkodom), répatorta jellegű muffin, édesburgonya-krémleves. A krumplin még gondolkodom, mert annyira sok levest, főzeléket meg rakott krumplit ettem mostanában, sütni meg olyan snassz, nem? Viszont mintha egyszer láttam volna valahol egy gofrit, amiben főtt krumpli kell... hm...

Ti mit főznétek a kosárból?

Megjegyzések

sedith üzenete…
Vörös káposzta. :) Végülis a lila káposzta is elfogadott, ugyanúgy lehet használni, de eredetileg vörös volt. Mondjuk, ehhez képest nálunk vagy piros káposztának, vagy kéknek hívják! :D :D :D

Csodaszép a kosár ismét. Az édesburgonyát múltkor félcentisre karikáztam héjastól, hőálló tálba tettem, sóval, borssal megszórtam, olívaolajjal meglocsoltam, és megsütöttem. Fokhagymás tejföl-joghurt öntetet mártogattunk vele. :)

Népszerű bejegyzések