2013. március 25., hétfő

Édesburgonya krémleves


Ismerkedek az édesburgonyával vagyis a batátával, ugyanis idén arra gondoltam, hogy egy kisebb bokrot én is megpróbálok felnevelni. A kertben viszont alapvetés, hogy mivel kicsi a hely, olyasmit nem akarok termeszteni, amit nem fogunk jóízűen elfogyasztani, így aztán mindenféle recepttel kísérletezek.

Ez a krémleves a lehető legegyszerűbben készül, nekem nagyon bejött, legközelebb a fűszerezéssel is kicsit bátrabb leszek. Aki szereti az édeskés krémleveseket, annak be fog jönni :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 3 nagy édesburgonya
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dl zöldségalaplé - szárított zöldségek leforrázva szintén jók
  • 2 dl tejszín
  • sült hagyma a tálaláshoz - aki szereti az édes és sós ízeket keverni

A hagymát apróra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk. Az édesburgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és a hagymára dobjuk, kicsit átmelegítjük, majd felöntjük az alaplével, sózzuk és kis lángon puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin