2010. február 18., csütörtök

Csókolom, répatorta van?


Szepykénél láttam elég régen ezt a répatorta receptet, eredeti ámerikái, gondoltam érdemes lesz kipróbálni. Főként azért, mert szívesen tesztelném, hogy mit szól hozzá szívem kicsi csücske, Balázs. Elég munkás volt az elkészítése, ugyanis a sütőnk épp most gondolta úgy, hogy nem marad csak úgy égve, hanem nyomjam neki végig a gombot. Na, persze. Végül kiszúrtam vele, kiékeltem egy fakanállal a gombot. Remélem, csak egyszeri alkalom ez a hiszti, jobb szeretném, ha nem kellene új sütőt vetetnem a tulajjal...
Az eredeti tésztába kevertem egy marék diót és fél konzervnyi ananászt is, ugyanis ez nagyon tetszett a McCafés tortában. Finom lett, szaftos, a krém pedig egyszerűen leírhatatlan. Balázs is szerette :)

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 2,5 dl cukor
  • 4 tojás
  • 3 dl olaj
  • 5 dl reszelt sárgarépa
  • 5 dl liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • l teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1/2 konzerv darabolt ananász
  • 1 marék nagyobb darabokra vágott dió

A krém hozzávalói:
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 10 deka vaj (nem margarin)
  • 2 dl porcukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban, kivajazott sütőformában 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. A krémet kikeverjük a hozzávalóiból és a kihűlt süteményre simítjuk. Ha esetleg van marcipánrépád, lehet rá tenni azt is :)

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Mondtam, mondtam, hogy ez a legjobb!:)
Lehet trükközni vele, tökéletes alaptészta, azt teszel bele, amit akarsz. Én legközelebb kókusszal is meglepem!:))

Örülök, hogy ízlett, és a dió és az ananász jó választás volt!:)

Csibe írta...

Ha van még, kérnék szépen!

mandy tarragon írta...

Szepyke: kókusz? feltétlenül kipróbálom.

Csibe: küldöm :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin