2015. január 5., hétfő

Datolyaszilvás saláta


Letöltöttétek már a Kifőztük magazin januári számát? Az egyik receptem, ami megjelent benne, az ez a téli saláta. A fodros kel a kertből van, ez az egyik tutibiztos-megmarad-jövőre is zöldségem, tavasszal elülteted, aztán a következő tavaszig nyugodtan maradhat a helyén, és folyamatosan lehet szedni, a hideget is nagyon jól bírja. 

Könnyű ebédnek, vacsorának ajánlom, vagy csak ha simán egy kis színt akartok vinni az étkezésbe, mert ebben aztán a szivárvány jó nagy része benne van :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 nagy csokor fodros kel - 10 levél kb., egy kis fej kínai kellel helyettesíthető
  • 2 datolyaszilva
  • 1 gránátalma
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg gorgonzola

A fodros kelt alaposan megmossuk, lehúzzuk a száráról, falatnyi darabokra tépkedjük, elrendezzük a tányéron. A datolyaszilvát vékonyan felszeleteljük, elrendezzük a tányéron, rászórjuk a gránátalma magokat, a megtört diót és a gorgonzolát.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin