2015. január 10., szombat

Chai latte keksz




 A kekszes dobozt se hagyjuk üresen idén, az első keksz egy jó fűszeres keksz. Tea ugyan nincs benne, de a fűszerezése szerintem teljesen visszaadja a chai latte életérzést. 

A recept eredetileg a Kifőztük magazin januári számában jelent meg, a remek fűszereket a Fűszerésznél szerezhetitek be.

 
Hozzávalók 32 db-hoz


  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 35 dkg liszt
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt rózsabors
a forgatáshoz:
  • 5 dkg cukor


A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Amikor kicsit kihűlt, egyesével beledolgozzuk a tojásokat, a sót. A fűszereket összekeverjük, kb. 1/4 részét a forgatáshoz félretett cukorhoz adjuk, a többit a lisztbe vegyítjük. A sütőport szintén a lisztbe keverjük, majd az egészet a tojásos masszához dolgozzuk. A tésztát pár órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.

Diónyi gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk a fűszeres cukorban, sütőlapra sorakoztatjuk  és egy kicsit lelapítjuk mindet. Hagyunk köztük helyet, mert sütés közben nőni fognak.


180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, 1-2 percet a sütőlapon hagyjuk, majd rácsra téve kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin