2015. január 19., hétfő

Lazac zöldborsmártással




Mára megint egy fancy ebédet hoztam, de igazából tök egyszerű. A lazacnak jót tesz, ha áll pár órát a pácban. Én kontakt grillben sütöttem meg, de serpenyőben is nyugodtan neki lehet állni. 
 A recept eredetileg a Kifőztük magazin januári számában jelent meg.



Hozzávalók 4 személyre



a zöldborsmártáshoz:


  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl zöldségleves
  • 1 dl kókusztej
  • 1 evőkanál őrölt zöldbors


a lazacsteakhez:


  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál lazacsteak fűszerkeverék
  • 4 szelet lazacfilé


a körethez:


  • 1 kis kelkáposzta
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 50 dkg krumpli
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl kókusztej



A steakhez a halszeleteket megkenjük az olajjal kikevert fűszerkeverékkel, majd hűtőben hagyjuk állni pár órát. Kevés olajon grillezzük.

A krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük a vajjal és a kókusztejjel.

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, az olajon hirtelen megpirítjuk, borsozzuk.

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet és a zöldborsot, majd sózzuk, és folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a zöldséglevest és a kókusztejet. 10 percig főzzük, ha túl sűrű, akkor adunk hozzá még egy kis levest.


A halat a krumplipürével, a pirított kelkáposztával és a mártással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin