2015. augusztus 30., vasárnap

Paradicsomos, lazacos tészta


Lassan véget ér a nyár, ezzel pedig a koktélparadicsom szezonja is, de még érdemes kihasználni. A koktélparadicsom selymesre fő a szószban, a beleforgatott lazacdarabkákra pedig jó ráharapni. A friss kaportól kap egy igazi "halas"-nyári jelleget.

A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.



Hozzávalók, 4 személyre:
  • 15 dkg lazacfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • lazac steak fűszerkeverék
  • 20 dkg koktélparadicsom - én sárgát használtam
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál krémsajt vagy mascarpone
  • 1 csokor kapor
  • 30 dkg spagetti
A lazacfilét bedörzsöljük az olajjal és a fűszerkeverékkel, majd meleg sütőben 180 fokon átsütjük. Hagyjuk kihűlni, nagyobb darabokra tépkedjük, félre tesszük.
A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a főzővízből félre teszünk egy kicsit.
A szószhoz az újhagymát felkarikázzuk, megpároljuk az olajban, hozzádobjuk a koktélparadicsomot és addig pároljuk, amíg a paradicsom össze nem esik, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott kaprot, és összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, a tészta főzővizével lazíthatjuk. Beleforgatjuk a lazacdarabokat, összemelegítjük, majd a tésztával összeforgatva tálaljuk.

2 megjegyzés:

orsi írta...

ezt ki kell próbálnom. és ha már sütünk főzünk, egy jó kis dolog, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a 170 kijelölt MOL töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve

mandy tarragon írta...

Vagy mondjuk nem sütünk bő olajban egyáltalán :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin