2015. augusztus 23., vasárnap

Csicseriborsó, mángold és rókagomba leves (vegán)


Sűrű leves. Igen, már ezer verziója van a blogon is, de szerintem plusz egy soha nem árt. Ez a recept eredetileg vargányával szerepel Hugh Veg Everyday című könyvében, én rókagombával készítettem, mert ehhez tudtam hozzájutni. 

Az elkészítéshez én friss paradicsomot használtam, amit ha szeretnétek, akkor meg is hámozhattok, engem nem zavarnak a héjdarabok. Kicsit változtattam még rajta, mert vaj nincs benne, úgyhogy vegán. Jó sűrű leves, lehet friss kenyérrel tunkolni. 

És most szólok, hogy az átteleltetésre szánt mángoldokat, fodros kelt, collardot most érdemes vetni, hogy a nagy melegek már elmentek.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 10 dkg rókagomba
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 40 dkg főtt csicseriborsó, lecsöpögtetve
  • 30 dkg mángold
  • bors


A hagymát összevágjuk, üvegesre pirítjuk az olajon. Rádobjuk az összetört fokhagymát és a feldarabolt gombát, majd összepirítjuk. Hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, a csicseriborsót, és felöntjük annyi vízzel vagy zöldséglevessel, hogy ellepje. Kis lángon, kb. 45 perc alatt fő szét a paradicsom, ekkor hozzáadjuk a felcsíkozott mángoldot, és még 7-8 percig főzzük.




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin