2011. február 17., csütörtök

Pasztinák krémleves


Krémleves jön, örvendjünk, hejj! Ritkán megyek a nagy-Tescoba, de amikor igen, akkor igyekszem venni pasztinákot. Klassz zöldség, külsőre olyan, mint a petrezselyemgyökér, belbecsben pedig inkább sárgarépába oltott krumplira emlékeztet, legalábbis engem. Jó lenne, ha lehetne az őstermelő nénik/bácsiknál is kapni, majd ha beindul a tavasz, próbálok lobbizni érte :)
Krémlevesnek egyszerűen mennyei, érdemes kipróbálni.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg pasztinák
  • 1 evőkanál szárított zöldségkeverék - valami ILYEN
  • bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt


A hagymát felkarikázzuk, megfonnyasztjuk az olajon. Erre jöhet a megtisztított, felkarikázott pasztinák, só, bors, a zöldségkeverék - ha ilyened nincs, akkor leveskocka, neadjisten alaplé -, majd annyi víz, hogy éppen elfedje. Fedőt rá, és hagyjuk megpuhulni, aztán mehet a turmixba a tejszínnel és a liszttel. Miután simára turmixoltuk, állítsuk be a végső sűrűséget víz hozzáadásával, forraljuk ki és készen is vagyunk.
A tetejére mehet a bacon chips :)

7 megjegyzés:

Ditta írta...

Soha nem ettem még ilyet,de szívesen megkóstolnám:-)

Ami írta...

Ilyet én sem ettem! De megkóstolnám!
Gyönyörű lett a kép!

Bianka írta...

Nem ettem, de szívesen megkóstolnám én is, ez a zöld kompozíció nagyon bejön

mandy tarragon írta...

Csajok, én csak ajánlani tudom, nagyon finom :)

Ha legközelebb tesco felé járok, akkor lesz belőle püré is :)))

Daisy írta...

Próbáljátok meg sült zöldségként enni, köretnek. Nagyon-nagyon finom!
Én gyakran készítem, amióta tudom, hogy a tescóban lehet kapni.

Névtelen írta...

A Lehel piacon lehet kapni 1 helyen kistermelőtől, tavaly óta! Lehet a Te
Kezed van a dologban? :)
Tényleg nagyon finom, mindenféleképpen. Nekem nagyon bejön az ize!
Köszi a receptet!

mandy tarragon írta...

Nem, de örülök a hírnek :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin