Szederfagylalt


Vásár volt a hétvégén, ismét. Az első sor szélén már szemet vetettem a Philips fagyigépre, de úgy voltam vele, hogy nem is tudom, hogy kell-e otthonra, nekem meg Pesten már van - a Bosch csodagép feltétje -, megyünk még egy kört és ha meglesz még, hát egye fene rákérdezek. A sors most úgy hozta, hogy nem túl sok mindent vettünk - de amit igen, na az nagyon megérte -, így aztán mire visszaértünk a fagyigéphez, még maradt némi pénzmagom. Megnéztem, az akku rendben  - ez szokott a legnagyobb gond lenni ezzel, a motor az részletkérdés, ha van elektrolakatos a családban -, rákérdeztem, ráalkudtam, adták. Pofátlanul olcsón. Hazáig imádkoztam, hogy működjön a motor - mondjuk amennyi pénzért vettem még az is megérte volna, hogy apa kalapáljon rajta kicsit -, kitakarítottuk, bekapcsoltam, megy, örülünk Vincent. 


Az akku ment a fagyasztóba, időhiány miatt csak 16 órára, de így is elégedett voltam vele, az meg, hogy nem tudta teljesen kifagyasztani a fagyit 20 perc alatt simán betudható annak, hogy 35 fok volt... Szóval, jó kis gép ez, megérte megvenni, jövő héten majd tesztelem más receptekkel is, mert jön a NYARALÁS :))

A szederfagyi ötlete aputól jött, ugyanis annyi szeder van otthon, hogy alig tudjuk megenni... Ez a szeder és a cukkini éve úgy néz ki :)

Hozzávalók, kb. 7 dl fagylalthoz:
  • 2 bögre szeder - 1 bögre = 2,5 dl
  • 3 evőkanál cukor - a szeder elég savanyú, nekem ennyi kellett, de nyugodtan kóstolgasd, hogy mennyire édes 
  • 1 kis pohár tejföl

A fagyigép tartályát 24 órára betesszük a mélyhűtőbe. A fagyi összetevőit összeturmixoljuk és hagyjuk kicsit pihenni a hűtőben, így könnyebb dolga lesz majd a gépnek. A járó gépbe öntjük a fagyialapot és kb. 20-25 perc alatt hagyjuk, hogy kidolgozza. Ha esetleg még nagyon híg lenne, akkor tegyük fél órára a mélyhűtőbe és már lehet is kanalazni :)

Megjegyzések

Kreatív konyha üzenete…
Szívesen bekanalaznék egy ilyen gyönyörű szederfagyit :)
Kati üzenete…
hát bizony én is elfogadnám, és a gépet is.
Belly üzenete…
Fúúú,de rég ettem szedret!

Csodásan néz ki a fagyi!
mandy tarragon üzenete…
Kreatív konyha: :)) köszi, tényleg finom.

Kati: jó kis gép ez is. Ha a régi Clatronicomat nem is veri le, de azért közel jár...

Belly: kösziiii :)
Bianka üzenete…
Nagyon finom
4Gyerek üzenete…
Kérlek nézz el hozzám http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2011/07/rozsaszin-dij.html

Népszerű bejegyzések