2011. augusztus 1., hétfő

Cukkinis-tejszínes rakott tészta



Ez az étel valahogy úgy keletkezett, hogy maradt még egy árva kis sárga cukkinim, én meg ettem volna valami fincsi tésztát. Egész jó volt, de legközelebb a sajtot majd a mártásba keverem és hagyom még egy kicsit bővebb lére, mert elég "száraz" lett a végeredmény.

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 25 dkg száraz csőtészta
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kisebb sárga cukkini
  • 5 dkg apróra vágott bacon
  • 1 kis ág kakukkfű
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt fokhagymás füstölt sajt - ez házi, ennek hiányában bármilyen könnyen olvadó sajt

A tésztát felteszem lobogva forró, sós vízben főzni, még roppanósnak kell maradnia, mert a sütőben is fog még sülni. Leszűröm és félre teszem.
A mártáshoz az újhagymát felkarikázom, a cukkinit vékony karikákra vágom. A bacont felteszem sülni egy magas oldalú serpenyőben, amikor megpirult, megy rá a hagyma és a cukkini. Kicsit összefonnyasztom, megszórom az apróra vágott kakukkfűvel, majd felengedem a tejföllel. Sózni nem sóztam, mert a szalonna szerintem elég sóssá teszi.
Ha a cukkini megpuhult, leveszem a tűzről, összeforgatom a tésztával és egy tűzálló tálba halmozom. A tetejét megszórom a reszelt sajttal és 180 fokon addig sütöm, amíg meg nem pirul a teteje, ez kb. 25 perc volt előmelegített sütőben.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin