Könyvajánló: Dr. Bálint György: Mesterfogások


A születésnapomra kaptam ezt a könyvet, akit kicsit jobban érdekelnek a kerti munkák, azoknak mindenképpen jó szolgálatot tesz. Sajnos újonnan már nem beszerezhető, de a nagyobb internetes antikváriumokban érdemes rákeresni, hátha szerencséje lesz az embernek :)

A könyv ugyanis nem mai gyerek, mindenki Bálint gazdája 1988-ban írta, 1989-ben került kiadásra. A mesterfogások évszakok szerint vannak rendezve, sok benne a szemléltető ábra, így még az olyan kétbalkezes kertészek is boldogulnak vele, mint amilyen én vagyok.

Megtudhatjuk, hogy hogyan folyik a szemzés és az oltás - nekem a két nagy mumus, idén talán rászánom magam végre... -, hogyan kell teleltetni a kedvenc növényeinket, hogyan szárítsuk a fűszernövényeket, hogyan óvjuk meg a gyümölcsfákat a hernyóktól, mihez kezdjünk a babzsizsikkel - aminek amilyen aranyos neve van, olyan alattomos kis dög -, hogyan mentsük meg a nyúlrágott almafát, hogyan termesszünk földimogyorót - van ám belőle magyar fajta is, Hermesben pl. beszerezhető -, hogy a diólevél bár nem komposztálható, a kutya szalmájába keverve elriasztja a rovarokat :), és még hasonló pofon egyszerű, de hasznos dolgokat.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések