2013. március 18., hétfő

Vega rakott krumpli


Nem étvágygerjesztő a kép, de az étel annál finomabb. Most épp perui lila krumpliból készült, ebből kifezetten jó, mert a krumpli nem esik szét, szépen szeletelhető marad főzés után, és a színe... mesés, amikor átveszi a tejföl és a főtt tojás :)

A húsevők nyugodtan keverjenek bele pirított szalonnát, de anélkül is elég laktató.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 kg krumpli - most perui lila, de bármilyen, nem szétfővő fajta jó
  • 10 darab tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 dkg sajt

A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk - ha nagyobb akkor kockázni is lehet, ez a fajta inkább henger alakú -, kicsit hagyjuk hűlni. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, lehámozzuk a héját, karikára vágjuk. A sajtot lereszeljük. A tojást, a krumplit, a tejföld és a sajt felét összekeverjük - ha kell, utánasózzuk -, majd egy tűzálló tálba terítjük és megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük, melegen tálaljuk :)

3 megjegyzés:

Araniel írta...

Csodás színe van:)

mandy tarragon írta...

Hát igen, ha jó krumplit kap az ember ;)

Araniel írta...

Van még, szólj, ha kell :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin