2010. február 13., szombat

Majorannás krumplikrémleves


Annyira hideg van, hogy mindent odaadnék egy finom, forró levesért. Gondoltam, hogy kihasználom a hétvégét és leveses napokat tartok. Elsőként a krumplilevest vettem elő, ugyanis még mindig van pár szem krumplink, egyre rosszabb állapotban, levesnek viszont nagyon jó. A tetejére tehetünk pirított bacont, ha kicsit tartalmasabbat szeretnénk enni. Én speciel belapátoltam belőle két nagy tányérral :)


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 vöröshagyma
  • 5-6 szem nagyobb krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • fekete bors
  • majoranna
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 zöldségleves kocka - el is maradhat
  • 4 szelet bacon a tetejére

A vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a majorannát, majd mehet rá a krumpli, és annyi víz, hogy elfedje. Amikor a krumpli megfőtt, kihalásszuk a babérlevelet és összeturmixoljuk. Belekeverjük a tejfölt, felforraljuk. A bacont felszeleteljük, lepirítjuk és mehet a leves tetejére egy kis szárított majoranna társaságában.

5 megjegyzés:

trinity írta...

De jó kis leves, holnapra épp jó lenne, szeretjük a krémlevest!!
Off, a könyv: Bella és Edward után nehéz választani, utána nekem is kell egy kis átmenet, amíg lekattanok:)))

Nina's Recipes írta...

Happy Valentine's Day! XOXOXO

mandy tarragon írta...

Trinity: hát ez az, nem tudom, hogy valami teljesen mást olvassak vagy inkább maradjak vámpír vonalon. Olvasnom meg kell, különben unatkozom :)

Nina: thanks. :)

szepyke írta...

Mandy, hát olvass gasztroblogokat!:)

Imádom a leveseket, látom most több is jön belőle!:) Télen kell a leves. A jó forró leves!

mandy tarragon írta...

Nem jó, gasztroblogokat mindig olvasok :D

Leves finom :) Bár tegnap az egyik ismerősöm közölte, hogy ez krumplifőzelék és csajok különben sem tudnak főzni... :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin