2010. február 8., hétfő

Káposztasaláta


Kifeküdtük a Superbowlt, úgyhogy most már jöhetnek sorban a finomságok, amiket csináltam :) Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sokat dolgoztam, igazából próbáltam olyasmiket csinálni, amik gyorsan megvannak és lehet koncentrálni az érdekesebb dolgokra, úgy, mint a kick-off :)
A káposztasalátát már szombat délután összeállítottam - egy perces néma csenddel adózzunk az aprítómnak, beletört a foga a káposztába... -, így volt ideje összeérni, mire ettük volna. A coleslaw - mert hogy ez a leánykori neve - receptet Lillánál találtam meg, nagyon finom, nem is tudnék ennél jobb vitaminforrást télen :)

Hozzávalók, egy salátástálnyi adaghoz:
  • 5-6 közepes méretű répa
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 70 g majonéz - ekkora a bolti kistubus
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál darabos mustár
  • bors
  • cukor - szerintem a bolti majonézben elég van, úgyhogy ezt kihagytam
  • 1 evőkanál fehérborecet - ez Lilla receptjében nem volt, de láttam olyat, ahol tettek bele, ártani nem ártott :)
  • 1 evőkanál olívaolaj - szintén
A répát és a káposztát lereszeljük az almareszelőn - ezt a műveletet megspórolhatjuk a robotgéppel, de tessék viszonylag kis darabokra vágni a zöldséget aprítás előtt, különben szegény aprító úgy járhat, mint az enyém -, a hagymát és a fokhagymát minél finomabbra vágjuk. A zöldségeket összekeverjük egy nagy tálban, közben elkészítjük a mártást: a majonézt, tejfölt, sót, borsot, mustárt, ecetet és olajat elkeverjük, majd összeforgatjuk vele a salátát. Elsőre kevésnek tűnhet az öntet, de egyáltalán nem az, ha hagyod egy kicsit állni, lesz neki szaftja.

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Meddig voltál fent ma hajnalban?:)))

mandy tarragon írta...

Hát, ööö. Talán ötkor már itthon voltunk :D

Csibe írta...

Szeretem!

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin