2015. június 29., hétfő

Hideg kapros uborkaleves


Mókás, hogy az ember mikre nem emlékszik egy-egy recept kapcsán. Ez a recept tavalyi, a Kifőztük magazinban jelent meg eredetileg. 
 
 
Emlékszem, hogy borzasztó meleg volt, amikor fotóztam. Arra is, Black Light Burns üvöltött egész héten, és mindenkit őrületbe kergettem vele. Meg a cica orrára, ahogy folyamatosan belógott az asztalon a kép szélébe, ezért kimentem az udvarra fotózni. Ja és persze arra, hogy ez egy baromi finom leves.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 kígyóuborka
  • 5 dl zöldségleves
  • 3 dl natúr görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 10 dkg összevágott dió
  • bors

A hideg alaplevet elkeverjük a joghurttal. A fokhagymát összezúzzuk, a kaprot apróra vágjuk, elkeverjük őket a joghurtos alappal és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az uborkák kis kockára vágjuk, belekeverjük a lébe és az egészet jégbe hűtjük. Tálaláskor megszórjuk a dióval.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin