Piskótatekercs


Néha az egyszerű dolgok esnek a legjobban, nem igaz? A piskótatekercsnél egyszerűbb dolgot pedig jelenleg nagyon nehezen tudnék kitalálni. Mióta megvan a Bosch robotgépem, olyan csodás piskótákat tudok sütni, hogy ihaj, se szétválasztgatni, se óvatoskodni nem kell vele, olyan gyönyörű habosra veri az egész tojásokat is, mint az álom. A kamra meg kicsit túl van töltve házi dzsemmel, úgyhogy kettőt egy csapásra ez a sütemény.

Hozzávalók:
A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 4 evőkanál liszt
A töltelékhez:

A piskótához a tojásokat fehéredésig verem a robotgéppel. Közben a sütőt előmelegítem 180 fokra, egy "gáztepsit" kibélelek sütőpapírral. A tojáshabhoz adom a cukrot, majd a keményítőt és a lisztet, elkenem a tepsiben, és kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm. 
Most jön a "trükk": még melegen fel kell tekerni, sütőpapírostól. Én ehhez konyharuhát is használok, amibe a végén az egész feltekert tekercset bebugyolálom. Hagyom egy picit hűlni, amikor már kézmeleg, kitekerem, lehúzom a sütőpapírt, és visszatekerem, hagyom teljesen kihűlni. Kitekerem, megkenem a lekvárral, összetekerem, és lehet is szeletelni.

Megjegyzések

Marija üzenete…
Nem lekvaros, oreos tekercset keszitettem. Finom, puha, legies a piskota, az enyem kicsit vekonyabb lett mint ez a kepen. Nekem is Bosch mixerem van es imadom, nekem is minden kalacsom remekre sikerul amiota megvan :)

Népszerű bejegyzések