2015. június 3., szerda

Édeskrumpli gnocchi


Ennél egyszerűbb recept nincs is. De tényleg. Kell hozzá édeskrumpli, liszt, só, és ennyi. Szerintem simán vajban átforgatva, zsályával is tökéletes, de ha turbózni akarjátok, akkor egy gombaszószt vagy paradicsomszószt is el tudok képzelni hozzá.

Hozzávalók, 2-3 adag gnocchihoz:
  • 1 közepes édeskrumpli
  • 1 bögre liszt

Az édeskrumplit ketté vágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük, kikaparjuk a húst, összetörjük. Belegyúrjuk a lisztet és a sót, nudlikká formázzuk, lobogó sós vízben kifőzzük.
Én most olvasztott vajban lepirítottam apróra vágott zsályát, majd átforgattam rajta a kész gnocchit.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin