2015. június 25., csütörtök

Mángoldos frittata


A tavasszal vetett mángoldom most már elég nagy, hogy szedni lehessen, úgyhogy időnként egy-egy ilyen tojásos-sajtos-mángoldos pitére lehet számítani nálam. Borzasztó egyszerű a dolog, tulajdonképpen gyors vacsorának is jó dolgos hétköznapokon. 

Hozzávalók:
  • 1 kis csokor mángold
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 4 tojás
  • 5 dkg feta
  • 5 dkg reszelt sajt

A mángoldot felvágtam, olajon megfonnyasztottam az újhagymával együtt, majd ráöntöttem a tojást és a sajtot. Grill fokozaton betettem a sütőbe még 10 percre, amíg a teteje meg nem szilárdult.

2 megjegyzés:

sedith írta...

Én meg mángoldos labodafőzeléket csináltam ma estére. Az én mángoldom nem idei vetés volt, két tő megmaradt tavalyról, és felmagzott. Nos, azoknak a kisebb, zsengébb leveleit szedtem le. :)
A te ötleted is szuper, jövőre tárolom. :)

mandy tarragon írta...

Amúgy, ha kitöröd a virágszárat, akkor kicsit nyújtani lehet a szezont :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin