Csirkés-kókuszos indiai curry

Pár hete volt akkora szerencsém, hogy épp elcsíptem a Szakácskönyvtáron az eladó szakácskönyveket, és megszereztem Rachel Allen Home Cooking című könyvét. Bírom a csajt, bár csak párszor láttam a műsorát , amikor otthon voltam - igen, olyan kőkorszaki körülmények között albérlek, hogy nincs kábleltv-nk :P -, a könyvre pedig nagyon fájt a fogam. 
Átlapoztam, hát, mit mondjak, csak a receptek és a kivitelezés alapján azt kell mondjam, hogy nagyon jó esélye van, hogy letaszítsa a Jamie vacsoráit a "Kedvenc szakácskönyveim" lista első helyéről. Pöttyös, csíkos, pasztell színű, fejezetekre van osztva, reggeli, ebéd, vacsora, vasárnapi ebéd, és hasonlóak szerint, alap, de nagyon hasznos receptekkel van tele.
Elsőre egy indiai receptet választottam a "vacsora" részből. Pár dolgot kénytelen voltam lecserélni a receptben, a helyzet adta lehetőségek miatt, de szerintem a jellege ettől nem változott meg az ételnek. Meglepő, de még nekem se volt csípős, inkább kellemesen átmelegítő. Hideg téli estéken még jól jöhet :)

Hozzávalók, 4-5 személyre:
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 cm-es darab gyömbér
  • 2 nagy zöld chilli - na, ezt nem találtam, helyette volt 1 erős paprika és 1 tv paprika
  • 15 gramm koriander petrezselyem
  • 1 evőkanál garam masala
  • 1 evőkanál curry por
  • 1 doboz (400 ml) kókusztej
  • 1,5 dl alaplé
  • 45 dkg csirkemell - ez kicsit több lett
  • bors
  • 7,5 dkg zöldbab

Kezdjük az előkészítéssel: a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát, a gyömbért és a petrezselymet vágjuk apróra, a csirkemellet pedig egy centis kockákra.
Kis lángon melegítsük fel az olajat, pároljuk meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Ekkor jöhet bele a gyömbér, a paprika és a petrezselyem. Fűszerezzük garam masalával, curryvel, majd pároljuk még pár percig. Öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel, majd melegítsük fel, amíg fel nem forr. Mehet bele a csirke, tegyük rá a fedőt. Kb. 30 percig kell főzni, amíg a csirke meg nem puhul.
Ekkor vegyük le a fedőt és főzzük még kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a zöldbabot, és főzzük tovább 5 percig, amíg be nem sűrűsödik a mártás.
Mi rizzsel ettük.

Megjegyzések

Ildy üzenete…
Nagyon klassz lett! Érdekes, hogy nagyon szeretem a kókuszt, de csak sütibe használtam eddig. Biztos isteni! A fotó is szép, ezt már írnom sem kéne:)
Ez egy nagyszerű könyv, és simán übereli Jamie-t, szerintem. Sokat főztem már belőle, és mind remekül sikerült. Ajánlom a Bake című könyvét is, jobbnál jobb keksz, süti, torta, meg miegymás receptjével!
Bianka üzenete…
Hű nagyon finom lehet, a kép is nagyon tetszik
mandy tarragon üzenete…
Ildy: hát, én szerelmes vagyok ebbe a könyvbe :) A Bake-et is nagyon szeretném, csak sajnos egy könyvesbolt sem árulja, és amilyen magas most a dollár, rámenne a gatyám az amazonos rendelésre...

Bianka: köszi :)
Névtelen üzenete…
Jujj de guszta! Szeretem az ilyen ételeket.
mandy tarragon üzenete…
Próbáld ki, megéri :)
Doctor Pepper üzenete…
én is imádom ezt a könyvet! klassz a recept is. a bake is frankó. szólok a csajoknak, hátha tudnak szerezni. ha érdekel..
mandy tarragon üzenete…
Hogyne érdekelne :)
Csibe üzenete…
Izgalmasan hangzik!...és milyen jól néz ki!
mandy tarragon üzenete…
Köszi, Csibe :)

Népszerű bejegyzések