2010. november 4., csütörtök

Aszaltszilvás csirkemell

A halloweeni vacsora főétele következik a sorban. Ez is praktikus recept, mert el lehet előre készíteni, aztán tálalás előtt csak 20 percre bedugjuk a sütőbe, és már tálalható is. Saját alkotás, a tavalyi vacsorát gondoltam tovább. Hasonló alapanyagok, ismét cserépedényben sütve, de kicsit máshogy kombináltam a dolgokat. Nem szerettem volna túl sokfajta fűszert használni, hogy azért megmaradjanak a fő vonalak, az illata valami mesés.

Hozzávalók, 6 személyre:
  • 6 fél csirkemell
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1 csomag egész fahéj  - 5 db volt a csomagban
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1,5 dl almabor/cidre - ennek hiányában almalé
A csirkemelleket hosszában felvágom, kiklopfolom, egy fél csirkemellből kb. 3 szelet lesz. Sózom, beletekerem az aszalt szilvát, hústűvel összetűzöm. Elrendezem egy tűzálló tálban, köré dobálom az egész fahéjat, megszórom az őrölt fahéjjal,  majd felöntöm az almaborral. Ráteszem a tál tetejét, hideg sütőbe teszem - én nem merem sokkolni a cserépedényt, hiába mázas -, 180 fokra állítom a sütőt, majd kb. 1 órán át így főzöm.
Amikor megpuhult, leveszem a tetőt és nélküle sütöm, amíg meg nem pirul. Ez további 20 perc.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon fenséges

Nelli írta...

Szeretem az aszaltszilvás ételeket!Elvittem a recit!Köszi

Ami írta...

Fincsi és milyen jó a kép :)

mandy tarragon írta...

Örülök, hogy tetszik nektek is :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin