2010. november 18., csütörtök

Tejszínes-ananászos csirkeragu

Mióta hazajöttem falura, én vagyok a "napos". Anyu ugyanis egész héten délelőttös, úgyhogy a főzés rám maradt. Egyik nap, talán vasárnap ananászos csirke volt a menü. A receptet Lillánál láttam, szinte ugyanúgy készült el. Rizst adtunk mellé.

Hozzávalók, 4-5 személyre:
  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1 konzerv ananász
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál olaj

A csirkemellet felcsíkozzuk, megpirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, rápirítjuk a lisztet, majd jöhet bele a fahéj és az ananászkonzerv, levestől. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd amikor elfőtte a leve felét, jöhet bele a tejszín. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd melegen tálaljuk.

8 megjegyzés:

Lilla írta...

fincsiiiiiiiii

araniel írta...

Jujj ez nagyon fini lehet :)
Na mit főztem máma? Sütőtöklekvárt :D Isteni lett :D
Nekiestem 10 kiló töknek :D majdnem 3 kiló leki lett belőle, és annyira ízlik, hogy még fogok csinálni :D

mandy tarragon írta...

Lilla: bizony :)))

araniel: sütőtöklekvár ftw! :) Vaníliás lett?

Bianka írta...

Na nyeltem egy nagyot :)

Lilla írta...

én is váltogatni szoktam hogy így megszórom liszttel, vagy a húst forgatom lisztbe (mint a blogon van) vagy a tejszínbe keverek egy kis lisztet vagy keményítőt. :-)
most épp a hús lisztbe forgatása vezet

araniel írta...

Igen, tettem bele azt is :)

Csibe írta...

Mandy, annyira eltaláltad! Szeretem!

mandy tarragon írta...

Bianka: :)

Lilla: igen, én is váltogatni szoktam ezeket, attól függően, hogy mikor jut eszembe, hogy "hm, liszt" :D

Csibe: örülök :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin