Medvehagymás-sajtos keksz


Elkezdődött a szezon, nem kizárt, hogy mostantól munkanaponként ebédidőben a vásárcsarnok középső szintjén láthatnak majd kószálni a szemfülesek, medvehagyma után kutatva. Az első csokorból kekszet csináltam, mert már nagyon vágytam egy kis sósra. A kiindulási alap Piszke parmezános-rozmaringos keksze volt. Nem kellett volna. Most már tudom, hogy olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni... Az első tepsinek nem volt ideje bevárni a másodikat :)


Hozzávalók, 2 nagy gáztepsihez:
  • 12 dkg vaj
  • 16 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 kis csokor apróra vágott medvehagyma

A vajat habosra keverem a robotgéppel, majd megy bele a medvehagyma, a só, a parmezán, végül pedig a liszt. Amikor morzsás, akkor kivehetjük, összegyúrjuk, és hurkákat formázunk belőle. Én 3 hurkát csináltam, az kettő olyan lett, mint a 20 forintos, az utolsó pedig kicsit nagyobb, mint a kétszázas. A hurkákat fóliába csomagoltam, és mentek egy órára a hűtőbe.
Kb. fél centis karikákat vágtam a hurkákból mentek lazán a sütőpapírral bélelt tepsire - kicsit megnőnek majd -, és 180 fokon pirosra sütöttem. Ez hideg sütőben olyan 20 perc volt, melegben már megvolt 15 perc alatt, de azért nem árt figyelni.

Megjegyzések

Bianka üzenete…
Nagyon jól néz ki, igazán guszta benne a zöld medvehagyma
Ditta tortái üzenete…
Nagyon jól néz ki!
Ami üzenete…
Mmmmm, nyami nyami! Nagyon guszta!

Kérlek, nézz be hozzám, vár egy jó szó! :)

Népszerű bejegyzések