2011. március 28., hétfő

Medvehagymás-sajtos keksz


Elkezdődött a szezon, nem kizárt, hogy mostantól munkanaponként ebédidőben a vásárcsarnok középső szintjén láthatnak majd kószálni a szemfülesek, medvehagyma után kutatva. Az első csokorból kekszet csináltam, mert már nagyon vágytam egy kis sósra. A kiindulási alap Piszke parmezános-rozmaringos keksze volt. Nem kellett volna. Most már tudom, hogy olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni... Az első tepsinek nem volt ideje bevárni a másodikat :)


Hozzávalók, 2 nagy gáztepsihez:
  • 12 dkg vaj
  • 16 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 kis csokor apróra vágott medvehagyma

A vajat habosra keverem a robotgéppel, majd megy bele a medvehagyma, a só, a parmezán, végül pedig a liszt. Amikor morzsás, akkor kivehetjük, összegyúrjuk, és hurkákat formázunk belőle. Én 3 hurkát csináltam, az kettő olyan lett, mint a 20 forintos, az utolsó pedig kicsit nagyobb, mint a kétszázas. A hurkákat fóliába csomagoltam, és mentek egy órára a hűtőbe.
Kb. fél centis karikákat vágtam a hurkákból mentek lazán a sütőpapírral bélelt tepsire - kicsit megnőnek majd -, és 180 fokon pirosra sütöttem. Ez hideg sütőben olyan 20 perc volt, melegben már megvolt 15 perc alatt, de azért nem árt figyelni.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki, igazán guszta benne a zöld medvehagyma

Ditta írta...

Nagyon jól néz ki!

mandy tarragon írta...

Köszi :))

Ami írta...

Mmmmm, nyami nyami! Nagyon guszta!

Kérlek, nézz be hozzám, vár egy jó szó! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin