2011. március 22., kedd

Rachel banánkenyere


Nigelláé nem aratott nagy sikert nálam, ha emlékeztek rá, úgyhogy most a másik kedvencemhez, Rachel Allenhez fordultam banánkenyérügyben. Megint kimaradt pár könyves kedd, de most jöjjön egy új :) A recept a Bake-ből van, ezúttal nem kellett a mértékegységváltással sem szórakozni, mert ezt a könyvben megtették helyettem.


Hozzávalók, 1 püspökkenyér formához:
  • 10 dkg aszalt áfonya - nekem ez jobban bejön, mint a mazsola
  • 75 ml rum
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 15 dkg barna cukor - a receptben rendes cukor volt
  • 10 dkg puha vaj
  • 5 dkg összevágott paradió - vagy rendes dió
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 lime reszelt héja - az eredetiben narancs
  • 4 kis banán
  • 5 dkg aranymazsola - az eredetiben kandírozott cseresznye
Az aszalványokat áztassuk a rumba és hagyjuk, hogy megszívják magukat. A lisztet keverjük el a sütőporral, a sóval, a cukorral és a dióval, majd morzsoljuk bele a vajat, amíg morzsás állagot nem kapunk. A tojásokat verjük fel, keverjük bele a vanília kivonatot és a reszelt lime héjat, majd nyomkodjuk szét benne a banánokat. A morzsához forgassuk hozzá egy fakanállal a nedves részt, és forgassuk bele az aszalványokat is.
Egy kivajazott püspökkenyérformában oszlassuk el a tésztát, 180 fokos sütőben pedig süssük kb. 1 órát.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin