Rakott csicsóka


Nézzétek el nekem, de mostanában a hús nélkül címkét fogom leginkább gyarapítani, mivel elkezdődött a nagyböjt. Főleg, ha nem felejtem el felcímkézni a recepteket :)

Szóval, csicsóka. Amikor rászabadultam az Ázsia Boltra, sétáltunk egy kört fenn a zöldségeseknél is. Az egyik árus akkora csicsókákat árult, mint egy-egy krumpli, nem volt túl göcsörtös sem, úgyhogy vettem belőle egy kicsit. Mivel csak egy kiló volt, kétfélét főztem belőle, ez volt az egyik. 

A hagyományos rakott krumpliból indultam ki, csak a krumpli helyett csicsókát használtam, a kolbász pedig - a böjt miatt - kimaradt, tojásból viszont kicsit többet tettem bele, hogy legyen valami "tartalma". Finom lett, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 50 dkg csicsóka
  • 4 tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 nagy marék reszelt sajt
  • bors

A csicsókát alaposan megsikálom, de aki gondolja, nyugodtan hámozza meg. Nagyon vékonyra felvágtam, letettem egy kivajazott sütőedényben, sóztam, borsoztam. A tojást keményre főztem, megpucoltam, karikáztam, a csicsókára tettem. Aki szeretné, nyugodtan keverje össze, én jobban szeretem, ha elválnak a rétegek egymástól. A tejfölt kikevertem egy kis sóval, majd beletettem a reszelt sajt felét, megkentem vele a tojásos réteget, a tetejére pedig ment a maradék sajt. Forró sütőben - 180 fok - addig sütöm, amíg a sajt meg nem pirul.

Megjegyzések

Andicsek üzenete…
nálunk 3 nagy vödör csicsóka termett. sajnos nem tartozik a kedvenc ételeink közé.. valahogy nem válik be, pedig jónak tűnik a recept.
Andicsek üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Bianka üzenete…
Szívesen megkóstolnám
mandy tarragon üzenete…
Andicsek: nyersen se jön be? Szerintem így se rossz, de nekem nyersen sokkal finomabb.

Bianka: :)

Népszerű bejegyzések