Kert - Április


Hogy miért is érdekes ez a tojás? Mert a metélőhagyma, ami belekerült és a tépősaláta, ami mellette van, az már a kertből van :)

A metélőhagymát már harmadik éve nevelgetem, idén szétültettem a nagyobb tövet, most már egyre bátrabban merek róla szüretelni is. 


A tépősaláta új lakó, de már ilyen nagy, szóval jövőre majd nagyobb területet is be fogok vele vetni.

A végére pedig egy nagytotál a kertről, akit esetleg jobban érdekel, hogy mi minden nő még, az nyugodtan lessen át a kertészkedős blogomba :)

Megjegyzések

Thrini üzenete…
Látom a te snidlinged is hamarosan virágzik. :)
Sajnos ez a bűne az előző évről áttelelt növényeknek, nagyon hamar felmagzanak. :( Nekem is van kb. 6 tőnyi, de azért még vetettem egy cseréppel, ami később átkerül a fűszerkertecskébe, az lesz a zsenge termésű nyár közepére. Már jó néhány hete szüretelem én is. Imádom, sok mindenbe használom.
mandy tarragon üzenete…
Én nem bánom, hogy virágzik, mert a virága is finom :) Első pár évben hozzá se mertem nyúlni, mert magról vetettem, és ahhoz ugye nem szabad nyúlni, amíg meg nem erősödik. Most viszont jó sok van :))

Ami viszont brutál hamar virágzik, az a zsálya. Azon is már majdnem kipattantak a bimbók...
Bianka üzenete…
gyönyörű képek
John üzenete…
Cserépbe vetett snidlingről mi a tapasztalatod ? Mennyi idő kell neki, hogy megerősödjön és lehet e számítani olyan vastagságú szálakra mint a kertben levőnél?
mandy tarragon üzenete…
Bianka: köszi :)

John: már pár éve próbálkozom vele, nem is tudom min múlik, de most olyan volt a bolygóállás, hogy a tavaly vetett már megmaradt. Tavaly nem vágtam belőle, idén már kezd egészen biztató lenni, de azért még várok vele egy évet.
De a földbe vetettel is ugyanígy volt, szóval ez egy ilyen növény :)
John üzenete…
Jajj, én nem szeretnék 3 évet várni, hogy megkóstoljam :) Nekem most kicsivel több mint 1 hónapos a cserépbe vetett snidling, de a szálak növekedése megállt olyan 10-15 cm-nél és most a mellékszállakat növeszti, azok közűl a legtöbb már hosszabb mint az elsőként kibújt szál, viszont elég vékonykák még.. nem túl bíztatóak. Ezért mindig kicsit irigykedek amikór meglátok egy olyan szépen kifejlődött egyedet(egyedeket) mint ami a fotódon látható:)
A cserépben neveltedről, már kialakúlt formájában, van fényképed valamelyik blogodon?
John üzenete…
Amúgy jó ez a hely a blogoláshoz? Kérdezem, mert elég bugosnak látszik a rendszer. Nekem csak a google accomat használva amihez nem volt blog kapcsolva, két napja nem sikerűlt kommentet írni. Folyamatosan "bx" error kódokat dobott vissza amikor el akartam küldeni. Próbáltam rákeresni a problémára, de ugy tűnik, hogy ez egy egy folyamatosan fel-fel bukkanó probléma már több éve és nem igazán van rá megoldás. Vagyis talán mégis, ha létrehozol egy blogot, ahogy én is tettem, akkor talán megszünnek ezek a problémak. Nálam így történt, de nem minden casual blog olvasó fogja venni a "fáradságot", hogy ezt megtegye, így azoknak problémás lehet a kommunikálás, más részről a blognak is rossz lehet, hisz ez csökkenti a kommentek számat.
mandy tarragon üzenete…
Az van, hogy a metélőhagymát az első évben nem tanácsos bolygatni, ha évelőt akarsz belőle nevelni. Ha viszont vetsz helyette másikat, akkor még várj egy kicsit, amíg vastagszik és vágd. Majd teszek fel képet az én cserepesemről, de az még messze nem ilyen szép... Ezeket a kertben 3 éve vetettem el, azóta ültetgetem szét őket minden tavasszal, hogy legyen helyük nőni.

A blogról meg. Én szeretem itt vezetni, elég jól testre szabható, és szerencsére mindig fejlesztenek rajta. Ez a bx-es hiba néha nekem is előjön, jó kérdés, hogy mitől, általában egy böngésző újraindítás megoldja, szóval nem annak a függvénye, hogy van-e blogod vagy nincs.
John üzenete…
No, nem akarom a végtelenségig offolni a receptes blogodat, szóval ígérem a továbbiakban nem fogom erőltetni a témát, de most azért még reagálnék a bloggal kapcsolatos válaszodra. Szóval a bx-es hiba nem tudom, hogy mitől jelentkezik de korántsem olyan könnyű az elhárítása mint írtad, hogy elég egy böngésző újraindítás. Ugyanis a probléma nekem tegnap jött elő először - mondjuk régebb nem is haszáltam a bloggert - és próbálkoztam több mindennel, újraindítás, cache ürítés és más browserrel is. Semmi sem használt, így gondoltam adok neki egy napot, hátha valami belső probléma ami majd megoldódik. Ez sem használt. Végűl jött az a lépés, hogy leregiztem egy blogot - ezt a tippet a support oldalakon a kommentek között olvastam valahol. Azóta tudok komentet írni. A próbálkozások melett keresgéltem a neten is, de mindenhol csak a hasonló panaszok voltak, megoldás nélkűl. A support részéről is csak tavalyi bejegyzéseket találtam, miszerint tudnak a dologrol és dolgoznak rajta...de azóta eltelt egy év. Szóval ez egy olyan dolog ami engem valószínüleg zavarna, ha blogolással is foglalkoznék és a rendszer tökéletlensége miatt akadozna a kapcsolat az olvasókkal.
Persze ne érts félre, ezeket nem azért írtam le, hogy esetleg más alternatívák felé irányítsalak, csupán amolyan morgolódás volt a részemről amit ki kellett írjak magamból, ha már kicsit megszenvedtem vele. És bocsánat, hogy pont te lettél az áldozat:)

A cserepes képeket meg kiváncsian várom :)
mandy tarragon üzenete…
No, de hogy valami haszna is legyen a morgolódásnak, állítottam egy kicsit a blogon, mostantól egyszerűbb a kommentelés. :)

Népszerű bejegyzések