2011. május 3., kedd

Minestrone




Az Alakreform magazinban találtam ezt a receptet, picit másképp ugyan, de így is nagyon finom lett. Telis-tele van zöldséggel, és egész gyorsan elkészül, a tészta és a bab miatt pedig laktató is. A recept végigolvasása a leghosszabb rész, utána már kevés munkával megvan a dolog :)


Hozzávalók, 2-3 személyre:

  • 1 szép szál sárgarépa
  • 1 vékony szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis darab zeller
  • 2 db zellerszár
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 kis fej káposzta fele - én kelkáposztát kaptam a boltban
  • 5 dkg fehérbab konzerv
  • 5 dkg fagyasztott zöldbab - borsó helyett
  • 2 szál újhagyma - vagy egy fej hagyma
  • 1 közepes méretű paradicsom
  • 2,5 dkg tészta
  • 1 dl paradicsomlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • oregánó

Az újhagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a répát, gyökeret és zellert hámozzuk meg, vágjuk kockára. A káposztát szeleteljük fel. A zellerszárat karikázzuk, a paradicsomot és a cukkinit kockázzuk, a babot csepegtessük le.
Egy lábosban olívaolajat hevítünk, ebben megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá 1 liter víz, a répa, a gyökér, a zeller, a káposzta és a paradicsomlé. Beleszórjuk az oregánót is, majd addig fűzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ez kb. 30 perc alatt megvan.
Ekkor mehet bele a maradék zöldség és a tészta, majd még kb. 5 percig főzzük. Tálaláskor szórhatunk rá reszelt sajtot, ha van :)

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodás, micsoda színek

mandy tarragon írta...

Köszi :))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin