Epres-áfonyás tápimóka - VKF 42.


A tápiókapuding azóta foglalkoztat, mióta láttam a Miért éppen Minnesota? című filmet, ugyanis abban a titkárnő mindig ezt főz. Főleg, ha ideges :) Végül a tápiókapuding meg is menti a várost, szóval ha ez egy ilyen finom valami, akkor bizony nekem KELL. Na igen, de hol szerezzünk tápiókagyöngyöt? Az első tipp az volt, hogy bioboltokban, de ez nem bizonyult jó ötletnek, úgyhogy jó ideig jegelve maradt a dolog. Aztán végül sikerült eljutnom az Ázsia Boltba, a Nagycsarnokba, no, ott volt. Eredetileg fehéret képzeltem el, de csak színeset sikerült vennem, de ez most épp kapóra jött. 


Strawberry a soros, immár 42. VKF forduló házigazdája Színpompás ételek címmel hirdette meg a témát, gondoltam erre tökéletes lesz a tápimóka, főleg némi színes bogyós gyümölccsel rétegezve tálalom.


Hozzávalók, 2 személyre:
  • 1/2 bögre - 125 ml - tápiókagyöngy
  • 2,5 dl tej
  • 1 vanília rúd
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 marék - kb. 80 gramm - fekete áfonya
  • 4 db szép, nagy eper


A tápiókagyöngyöt beáztatjuk, kb. fél órára. A vaníliarudat felvágjuk, a belsejét kikaparjuk, majd a magokat és a rudat is feltesszük a tejben főni. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk benne kihűlni a rudat, majd átszűrjük, mert a rúdra nincs szükségünk.
A tápiókát lecsepegtetjük, a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a juharszirupot, utána pedig a tápiókát. Folyamatosan kevergessük, nagyon kicsi lángon főzzük, amíg a gyöngyök átlátszóvá nem főnek. 
A puding felét szétosztjuk két pohárban, majd elosztjuk rajta az áfonyát, jöhet a puding másik fele, a tetejére pedig a szeletelt eper.

Megjegyzések

Lilla üzenete…
kb. miylen íze van a tápiókának?
mandy tarragon üzenete…
Semleges. Inkább csak az állaga érdekes, mert ilyen zselészerűek lesznek a gyöngyök, a tej meg besűrűsödik.
Szemi üzenete…
Ez nagyon gusztán néz ki, biztos finom. Még én sem ettem tápiókát, de szivesen megkóstolnám.

Egy kérdés: nem tudom,hogy a véletlen műve-e, vagy szándékosan-e írtad, de kétszer is a tápiMóka szerepel a szövegben. Egyszer a címben, egyszer pedig a vége felé...
Ha szándékos volt, akkor bocsi. :))
mandy tarragon üzenete…
Nagyon finom, ha egyszer hozzájutsz, érdemes kipróbálni :)

Direkt van tápimóka, így hívták a filmben a pudingot :)
Bianka üzenete…
Nem lehet már írni rá csak, hogy gyönyörű

Népszerű bejegyzések