Sütőtökös-csokis muffin, amit meg is kóstolhatsz!


Most egy ideig bocsássátok meg, ha mindent elárasztok ezzel, de csatlakoztam egy kezdeményezéshez. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület ismerős lehet azoknak, akik már pár éve olvassák a blogot, vagy ismerik a Kifőztük online gasztromagazint. Az én pongyola megfogalmazásom szerint a lényeg az, hogy az egyesület összeszedi a felesleges élelmiszert mindenféle helyekről - például csomagoláshibás tésztát, konzervet, szóval minden olyasmit, amit eladni nem lehet, de fogyasztásra alkalmas -, majd ezt szétosztja a rászorulók között. Akit bővebben érdekel a dolog, az Egyesület honlapján nézhet szét, ami ITT van.

Az előző években részt vettem a Kifőztük karácsonyi adománygyűjtő akciójában, aminek keretein belül ezt az egyesületet támogattuk/támogattátok pénzzel. Idén erre sajnos nem vállalkoztam, de amikor láttam hogy szerveződik az Együnk egymásért program, gondoltam, valahogy mégiscsak sikerül idén is hozzájárulni az egyesület működéséhez. A programról bővebben IDE kattintva olvashattok.

És itt jön a lényeg. Hogyan is lehet megkóstolni ezt a muffint? Úgy, hogy bekattintjátok magatokat EHHEZ az eseményhez a facebookon és írtok egy emailt, hogy mennyi muffint szeretnétek. Ti adtok érte egy kis (100-200-300-400-500 forintos) adományt, én adok nektek egy muffint. Több kis adomány, több muffin. A nap végén pedig fogom a pénzt és átutalom a Magyar Élelmiszerbank Egyesület számlájára, aminek ők majd nagyon örülnek, mert ezt arra használják fel, hogy az élelmiszert össze tudják szedni és szét tudják osztani a rászorulók között.

De hogy az se aggódjon, aki nem szereti a tökös-csokis muffint, lesz még tőlem egy almás-zabos változat, Moha pedig  mákos-ribizlis, csokis-meggyes, és almás-zabpelyhes változatokkal készül a nagy napra.

Az esemény helye: a Műegyetem.
Az esemény ideje: október 26. 10-17 óráig. 

Gyertek sokan, osszátok meg az eseményt, és írjatok emailben muffinfoglalást, hogy mindenkinek jusson :) Előre is köszönjük.

Hozzávalók, 16 muffinhoz:
  • 40 dkg  sült sütőtök, össztörve
  • 20 dkg barna cukor
  • 4 nagy tojás
  • 1 csipet só
  • 30 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 5 dkg étcsokoládé, összetörve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 175 ml olaj


A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin tésztájához az összetevőket a csokoládé kivételével egy tálba mérjük és pár mozdulattal homogén tésztává keverjük. A csokiból félreteszünk a díszítéshez, a többit belekavarjuk a tésztába. A muffintepsit kibéleljük a papírformákkal, majd szétosztjuk benne a tésztát úgy, hogy azok a papír kb. 2/3-ad részéig érjenek. A félre tett csokiból 1-1 darabkát ejtünk a tészta tetejére.


Betesszük a meleg sütőbe, majd a hőfokot visszavesszük 160 fokra. Úgy vettem észre, hogy így szebben megemelkednek :)Kb. 25 perc alatt sülnek készre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések