2013. október 12., szombat

Sütőtökös zsebbe-pite






Na de most komolyan, ti hogy neveznétek el a pocket-pie-t? A lényeg az, hogy a hagyományos pitéből készítünk egy-két falatnyi változatokat. Ezt a formázást EZEN az oldalon láttam, szerintem nagyon jól tud mutatni egy nagy fekete tálon a halloweeni asztalon, de aki nem tartja ezt az ünnepet, azoknak egy őszi kerti partira vagy zsúrra is jó. 

Én a tésztába nem tettem külön cukrot, mert szerintem a töltelék elég édes, de aki édesszájú, nyugodtan tehet a tésztába is pár evőkanál porcukrot.

Hozzávalók, kb 16 kis pitéhez:
A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • csipet szerecsendió

A töltelékhez:

  • 1/4 sütőtök, megsütve, pürésítve 
  • 1-2 evőkanál barna cukor - ha jó édes a tök, akkor ennyi se
  • 1 púpos evőkanál krémsajt 
  • szerecsendió
  • fahéj
  • szegfűszeg

A tetejére:

  • 1 felvert tojás





Először a tésztát készítjük el: a liszttel összekeverjük a fűszereket és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat, aztán pedig kemény tésztává gyúrjuk a tojással. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A töltelék összetevőit simára keverjük. Ha ti sem tesztek cukrot a tésztába, akkor ennek elég édesnek kell lennie. A tésztát pár miliméteresre nyújtjuk, kiszúrjuk tök alakú kiszúróval, a felén kivágjuk a szemeket és beszurkáljuk villával a száját. A teli tököket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, rákenünk egy teáskanálnyi tölteléket, rátesszük a lyukas tököt, villával összenyomkodjuk a szélét, lekenjük tojással.
A meleg sütőben aranybarnára sütjük.

1 megjegyzés:

Kati írta...

De jó:) Kipróbálandó:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin