2013. október 14., hétfő

Kókuszos banánkenyér


BANANAAAAA!!!! Hétvégén kihasználtuk a jó időt és még bográcsoztunk egyet az egyik barátomnál, ezt a kenyeret dobtam be a közösbe, hogy ne kelljen éhezni főzés közben sem :) És felavattam az új sütipróbatűmet is, ami Murphy barátnőm laborjából került ki pár hete. Recept INNEN.
Igazi őszi-téli recept egyébként, ha akad a konyhában néhány kallódó banán - ugye, nem csak én vagyok ezzel így? -, akkor érdemes kipróbálni, tízóraira-uzsonnára remekül csomagolható.


Hozzávalók, 21 cm-es kenyérsütő formához:
  • 350 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 150 gramm barna cukor
  • 40 + 25 gramm kókuszreszelék
  • 160 ml olaj
  • 3 túlérett banán
  • 3 tojás
 A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát kibéleljük sütőpapírral. A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd összekeverjük. Ebbe a keverékbe öntjük a száraz összetevőket (a kókuszból 40 grammot), majd pár laza mozdulattal összekeverjük, nem kell teljesen kidolgozni, de legyen mindenhol nedves, mint a muffin tészta.
A masszát a formába simítjuk, a tetejét megszórjuk a maradék kókusszal, majd a meleg sütőben kb. 1 óra 20 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor takarjuk le.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin