2013. október 22., kedd

Kolbászos káposztás krumplileves


Selectfood ajánlotta a receptet, amikor arról kérdezősködtem, hogy mégis ki találkozott már a collard greennel. Itt most speciel kelkáposzta került a levesbe, de szerintem ezzel is finom. Jó kis tartalmas őszi-téli leves, nagyon egyszerű elkészíteni, a kelkáposzta helyett kerülhet bele mángold vagy kínai kel is.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 5 dkg kolbász
  • 50 dkg krumpli
  • 1 kis fej káposzta

Ha kolbászt felszeleltem, egy kicsit megpirítottam, majd hozzáadtam a megtisztított, felkockázott krumplit és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a krumpli puhára főtt, akkor leturmixoltam - ha akarjátok, akkor a kolbászt ki is lehet szedni -, bár hagytam benne pár kanálnyit egészben. Visszatettem a tűzre, felcsíkoztam a káposztát, majd azt is hozzá adtam. Pár perc alatt összeesik, ekkor készen is van. Ha kell, akkor lehet sózni, de ez a kolbásztól függ.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin