2011. november 6., vasárnap

Gesztenyés csirkemell



A halloweeni vacsora utolsó receptje következik, holnaptól a reggelié a főszerep :) Idén az aszalt szilvás csirkemell mellé tekertem néhány gesztenyés darabot is. Nekem ízlett, bár, aki nem szereti az édes-sós kombinációt, nem biztos, hogy szeretni fogja. 

Hozzávalók, 4-5 személyre:
  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1 csomag ( 250 gramm) gesztenyemassza
  • 6 szelet bacon
  • bors
  • 1 dl almabor
A csirkemellet hosszába és széltében is ketté vágjuk, kiklopfoljuk, megtöltjük a gesztenyemasszával, betekerjük a baconbe és beletesszük egy tűzálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, aláöntjük az almabort. Lefedve sütjük 20 percig, majd fedő nélkül addig, amíg pirosra nem sül a bacon.

3 megjegyzés:

SzKriszti írta...

Szió!

Jól hangzik nagyon, és régóta keresek is valami hasonló, egyszerű gesztenyés-husis receptet. Viszont almabort garantáltan nem fogok hozzá tudni beszerezni, semmire sem használjuk, mit csinálnék a maradékkal 1 dl felhasználása után?

Ezért hát a nagy kérdés: van valami javaslatod az almabor helyett, vagy az adja meg az egész étel sava-borsát?

Köszi!

mandy tarragon írta...

Szia!

Szerintem almalével is jó lesz, vagy akár vízzel is, igazából csak a pároláshoz kell, hogy legyen alatta valami folyadék. :) Az alkohol úgyis elpárolog, az édeskés ízt meg az almalétől is megkapja.

SzKriszti írta...

Az almalé kivitelezhető, nagyon köszönöm! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin