Kert 2013: November

Igen, igen, tudom, hogy december van, viszont vasárnap kibújt belőlem a szorgos kis kertész és még rúgtam egy utolsót a kert szekerén idén. Na, jó, őszinte akarok lenni, valószínűleg fogok még szöszmötölni ezzel-azzal az első vastag hóig, sőt, ha jó lesz az idő, akkor még enni is fogunk 1-2 dolgot a kertből, de az utolsó nagy ráncfelvarrás idén ez volt. 

Szóval, szépen sorjában. A múlt heti fagy elintézte az utolsó két paprikámat és az utolsó paradicsomomat, szóval most már kiszedtem őket, összevágtam és rádobtam a friss komposztra.

A komposztot megbontottam és megforgattam, kezd alakulni, szerintem tavaszra pont jó lesz, amikor majd frissíteni kell az ágyásokat, az új növényeknek. 

Összeszedtem a leveleket - végre leesett -, ráhúztam őket a teleltetést igénylő növényeimre: rozmaring, articsóka, kivi, gránátalma -, az utcafronton pedig alaposan visszavágtam azt az ocsmány, cserébe szinte haszontalan bokrot. Csak azért szinte, mert a levágott részeit rádobáltam az áfonyáim tövére, nekik bejön :) Mivel kicsit ki is engedett a föld az utcán, eldugdostam a megmaradt hagymavirágokat, legfeljebb kifagy, viszont kidobni kár lett volna.

A lila karfioljaim közül sajnos csak ez az egy élte meg a kifejlett kort, de cserébe nagyon szép, ugye? A pagodákból még van lenn pár a földben, nem akartam őket még kiszedni, hátha lesz belőlük valami.

És akkor a fénypont! Csicsóka. 3 azaz három darab gumót ültettem el tavasszal, ennyi lett alatta. Nem csináltam vele semmit. Se kapálás, se gyomlálás, se trágyázás, se locsolás, se metszés, SEMMI munka nincs vele. Ha ezen a nagyon száraz és meleg nyáron ilyen szépen termett, akkor képzelem milyen lehet egy jó évben. Mivel évelő, pár gumót vissza is ástam a földbe, úgyhogy következő novemberig semmi dolgom nem lesz vele ismét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések