2013. december 26., csütörtök

Lazac, narancsos-gyömbéres mázzal


Az idei karácsonyi vacsoránk, olyan gyorsan elkészül, hogy hazaérkezés után 5 perc alatt összedobtam, kb 30 perc múlva pedig már lehetett is enni. Nem csak karácsonyra ajánlom :)

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • egy nagy tenyérnyi darab lazac - kb. 30-35 dkg
  • 1 teáskanál narancslekvár
  • 1 teáskanál gyömbérlekvár
  • halfűszer - tekerős, a Lidlből van, a gourmet polcon keressétek

A halat megmostam, megszárítottam, mindkét oldalát megszórtam a halfűszerrel, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe tettem. A lekvárokat összekevertem, a halra kentem, alá öntöttem egy pici vizet. Lefedtem alufóliával, 170 fokos sütőbe tettem, kb. 20 perc alatt megpárolódott - ellenőrizd, nehogy kiszáradjon -, majd levettem a fóliát és meggrilleztem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin